Drömrekrytering blir Hansa Byggs vice vd

Publicerad 2018-04-24

Sven Odlingson tillträder en helt ny tjänst som vice vd på Hansa Bygg. Sven har ett långt förflutet som projektchef på Skanska och har bland annat lett stora byggprojekt som Linnéuniversitetets utbyggnad, Kalmar Konstmuseum och Länssjukhusets hus 15/19. Sedan hösten 2016 är han teknisk chef på Emmaboda kommun.

– För oss är Sven Odlingson en ren drömrekrytering. Han är en erkänt duktig projektledare med gediget kunnande, känsla för struktur och omsorg om både helhet och detaljer. Under sin tid på Skanska hade han ansvaret för bolagets samtliga riktigt stora och viktiga projekt i Kalmarregionen, säger Hansa Byggs vd och grundare Mikael Åhlund.

– Under mina drygt 1,5 år som förvaltningschef i min hemkommun Emmaboda, har jag lärt mej mycket som jag tar med mej in i framtiden. Mitt hjärta finns i byggbranschen och jag ser nu fram emot att tillsammans med Mikael och all övrig personal på Hansa Bygg, utveckla företaget mot målet att bli branschens bästa företag i regionen, kommenterar Sven Odlingson.

Får operativt ansvar

Tjänsten som vice vd är alltså helt nyinrättad. I den egenskaper kommer Sven Odlingson att få ansvar för den dagliga operativa verksamheten medan Mikael Åhlund koncentrerar sig på utveckling och strategiska frågor.

– En anledning till att vi tar det här steget är att jag har blivit alldeles för splittrad av att kasta mig mellan det övergripande och den dagliga verksamheten med alla sina detaljfrågor. Men minst lika viktigt är att vi kände behovet av att växla upp. Vi är ju ett företag men stora ambitioner. Vi vill vara branschens bästa företag i regionen, vi vill vara med och bygga ett bättre samhälle och vara det självklara valet att anlita, samarbeta med och jobba på. Ett företag det känns bra att förknippas med, säger Mikael Åhlund.

Fördubblad omsättning är målet

Vägen dit går via expansion. Hansa Bygg har antagit ett offensivt tillväxtmål.

– Ambitionen är att vi ska nå en halv miljard i omsättning 2022. Det är i princip en fördubbling jämfört med 2017. Ska vi klara det gäller det att ha rätt lag på plats. I det lagbygget är Sven en avgörande pusselbit. Det här rekryteringen känns väldigt bra, säger Mikael Åhlund.

”Har det som krävs”

Bakom idén att närma sig Odlingson står Erik Högström, affärsutvecklare på Hansa Bygg med ett förflutet på Skanska.

 

– Jag jobbade tillsammans med Sven under ombyggnaden av hus 15/19 på Länssjukhuset. Jag kan säga att jag blev väldigt imponerad av hans egenskaper som projektledare. Samtidigt som han har en väldigt bred överblick klarar han att gå djupt ned i enskilda detaljer. Sedan jag kom till Hansa Bygg har jag tänkt att hans erfarenhet och ledaregenskaper är precis vad som krävs för att få produktionsledet att växla upp för att kunna nå en ny nivå, säger Erik Högström.

 

Sven Odlingson tillträder tjänsten som vice vd i september.