SAMHÄLLSENGAGEMANG

I

Som byggföretag vill vi skapa möjligheter inför framtiden genom det vi kan allra bäst – uppföra hållbara hus och byggnader som vi kan vara stolta över, och som ger mervärden för människor och miljö. Men vi vill också bidra till en positiv samhällsutveckling på andra sätt.

Samhällsengagemang är ett av de viktigaste. Genom att stötta organisationer, projekt och aktiviteter som gagnar dem som bor här kan vi göra Kalmar och andra orter vi verkar på bättre och attraktivare. På så sätt kan vi bidra till att Kalmar kan växa. Och växer Kalmar skapar det också förutsättningar för oss, och andra företag här, att växa. Det tycker vi låter som en bra affär.

Som byggföretag vill vi skapa möjligheter inför framtiden genom det vi kan allra bäst – uppföra hållbara hus och byggnader som vi kan vara stolta över, och som ger mervärden för människor och miljö.

Men vi vill också bidra till en positiv samhällsutveckling på andra sätt. Samhällsengagemang är ett av de viktigaste.

Genom att stötta organisationer, projekt och aktiviteter som gagnar dem som bor här kan vi göra Kalmar och andra orter vi verkar på bättre och attraktivare. På så sätt kan vi bidra till att Kalmar kan växa. Och växer Kalmar skapar det också förutsättningar för oss, och andra företag här, att växa.Det tycker vi låter som en bra affär.

ETT SÄTT ATT BETALA TILLBAKA

De projekt vi stöttar ska bidra till att öka förtroendet för Hansa Bygg, ge oss positiv uppmärksamhet och stärka vårt varumärke. Men vi har inga illusioner om att vårt samhällsengagemang ska ge oss direkt ekonomisk nytta. Vi ser det snarare som ett sätt att betala tillbaka till Kalmar-regionen. Det är i Kalmar vi har kunnat skapa ett framgångsrikt företag, det är här vi och våra medarbetare lever sina dagliga liv. Därför är det inte mer än rätt att vi använder en del av vår vinst till att stötta föreningar och verksamheter som gör vår stad bättre.  

ETT SÄTT ATT BETALA TILLBAKA

De projekt vi stöttar ska bidra till att öka förtroendet för Hansa Bygg, ge oss positiv uppmärksamhet och stärka vårt varumärke. Men vi har inga illusioner om att vårt samhälls-engagemang ska ge oss direkt ekonomisk nytta.Vi ser det snarare som ett sätt att betala tillbaka till Kalmarregionen. Det är i Kalmar vi har kunnat skapa ett framgångsrikt företag, det är här vi och våra medarbetare lever sina dagliga liv. Därför är det inte mer än rätt att vi använder en del av vår vinst till att stötta föreningar och verksamheter som gör vår stad bättre.  

VI VILL STÖTTA ELDSJÄLARNA

Vi älskar eldsjälar. De som brinner för sin sak och ger av sin egen tid! Genom sitt engagemang och sina stora hjärta gör de allas vår tillvaro i Kalmar så mycket rikare. Kan vårt engagemang få dem att känna uppskattning och motiveras att fortsätta sitt viktiga arbete är bara det värt varenda krona.

På 1200-talet var Kalmar en av Nordens viktigaste städer, en stad där handelsmännen utgjordes av välbärgade tyskar. Varor från regionen skickades ut i världen och Kalmar var en av den medeltida Hansans viktiga städer tillsammans med exempelvis Riga, Visby, Lübeck och Hamburg. Hansa Bygg är namngivet med denna viktiga handelstid i åtanke. Nu blickar vi framåt med fötterna stadigt i vår lokala historia.

VI STÖTTAR BARNCANCERFONDEN

2018 skänkte vi en större summa till Barncancerfonden, drygt 350.000 kronor och vi är även stor partner till Team Rynkeby/ Gomorron 2019, som cyklade till Paris till förmån för barn med cancer.

Hjälp oss att hjälpa! Swisha gärna din gåva till  kampen mot barncancer 123 43 82 008.

UTANFÖRSKAP OCH MOBBING

Vi på Hansa Bygg tar även ställning mot utanförskap och mobbing. Under 2018 har vi därför stöttat UF-företaget "No Exclusion" genom att köpa boken "Maja & Hugo". Boken handlar om mobbing och utanförskap och har delats ut på skolor i Kalmar med omnejd. Boken är skriven av Miranda Arvidsson och Olivia Gustafsson.
- Mobbning hänger med hela livet och därför riktar vi oss till barn och vill hjälpa till med att förebygga. Vi hoppas att barnen ska ta med sig Maja och Hugo genom livet, säger Miranda Arvidsson.

VI HJÄLPER TILL ATT STÄDA KALMAR

Hösten 2019 var Hansa Bygg  samarbetspartner till städ-projektet "Ett rent Kalmar".  Syftet är naturligtvis att få en bättre boendemiljö, en renare omgivning, ett attraktivare besöksmål. Under den årliga städdagen, som genomfördes runt Norrlidsslingan, samlades bland annat 1000 liter plast, 1100 liter brännbart och 1500 fimpar in.

VI SKAPAR UTRYMME FÖR FRAMTIDEN

Just nu lever vi i en tid av utmaningar där alla måste hjälpas åt,  i nuet och för framtiden. Därför har jag valt att bjuda alla mina 76 anställda på lunch varje dag i en månad. Vi ersätter från och med nu den medhavda matlådan i byggbodarna och lunchrummen med takeaway från Jonas Mat & Event. Vi kallar det #bygglunch. Nu vill vi uppmana alla inom bygg, förvaltning och fastighet att göra samma sak. Bjud era anställda på take away från er favoritrestaurang! Tillsammans skapar det utrymme för framtidens Kalmar.

VI HJÄLPER TILL ATT STÄDA KALMAR

Hösten 2019 var Hansa Bygg samarbetspartner till städprojektet "Ett rent Kalmar".  Syftet är naturligtvis att få en bättre boendemiljö, en renare omgivning, ett attraktivare besöksmål. Under den årliga städ-dagen, som genomfördes runt Norrlidsslingan, samlades bland annat 1000 liter plast, 1100 liter brännbart och 1500 fimpar in.

KLIMATSMARTASCHYSSTA KASSEN

Hansa Bygg stöttar Ung Företagsamhet genom att vara en av sponsorerna till Schyssta Kassen 2019. Det är en produkt som tagits fram av gymnasieelever på Calmare Internationella skola med målet att göra så lite klimatpåverkan som möjligt. – Vi ville hitta det mest klimatneutrala alternativet, en bärkasse tillverkad av återanvänt lakanstyg som annars hade hamnat på deponi, säger Gustav Haglund, UF-företaget Schyssta Kassen. Schyssta Kassen användes av Hansa Bygg som goodiebag i samband med Hansa Bygg Grand Prix augusti 2019.

FOTBOLL MED HJÄRTAT

Vi stöttar Kalmar FF. En anrik förening med elit- såväl som ungdomssatsningar. Föreningen arbetar med projektet "Fotboll med hjärtat", ett utbildningspaket för ungdomstränare som vänder sig till barn- och ungdomsföreningar/lag i vår region. Projektet vänder sig till alla ungdomslag och vill stimulera och utveckla både flick- och pojkfotbollen. De tränare som tränar lag med funktionsnedsättningar ska självklart behandlas på samma sätt och erbjuds också utbildningspaketet.

FOTBOLL MED HJÄRTAT

Vi stöttar Kalmar FF. En anrik förening med elit- såväl som ungdomssatsningar.
Föreningen arbetar med projektet "Fotboll med hjärtat", ett utbildningspaket för ungdomstränare som vänder sig till barn- och ungdoms-föreningar/lag i vår region. Projektet vänder sig till alla ungdomslag och vill stimulera och utveckla flick- och pojkfotbollen. Tränare som tränar lag med funktionsnedsättningar ska självklart be-handlas på samma sätt och erbjuds också utbildningspaket.

HANSA BYGG SKAPAR UTRYMME
FÖR SKRATT

Hansa Bygg är stolt huvudsponsor till 2021 års Nyårsrevy, Skruvat och Vinklat, i Kalmar. Revyn har premiär på nyårsafton och vill man köpa biljetter eller läsa mer, gör man det här:

http://kalmarsundsrevyn.se

VI STÖTTAR ER

Vi tror på respekt, engagemang och framtidstro. Delar ni samma kärnvärden som Hansa Bygg? Skicka då in en ansökan om sponsring för er organisation.

ANSÖK