Dags att summera det gångna året

Publicerad 2015-12-23

Hansa Byggs mål för 2015 var bl a att fortsätta ta marknadsandelar men inte på bekostnad av minskad lönsamhet. Om lönsamhet finns så har man större möjligheter att skapa sig en frihet som möjliggör ytterligare utveckling av bolaget. Det är precis detta vi har lyckats med igen. Hur gick detta till?

Hur gick detta till?

Vi är ett företag som aldrig ger upp, oavsett om vi ligger under med 3-0 om vi använder fotbollsspråk. Vi har hela tiden fått kämpa oss till framgång. Från början så var det aldrig tänkt att Hansa Bygg skulle kunna vara med och räkna på Kalmars nya brandstation och det nya höghuset Kajalen i Kalmar. Men vi gav aldrig upp och kämpade för att vi skulle få vara med att räkna på projekten. Nu har vi sparat ca 15 miljoner kronor åt Kalmars invånare tack vare att vi vågade ta fajten.

Detta var väldigt viktigt för vår fortsatta resa.

Förutom detta så har vi även byggt följande:

 • Ny förskola i Nybro (Vitsippan) som Hansa Bygg förvaltar.
 • Nya förskolor på Öland och i Lindsdal.
 • Nya bostadsområdet vid Sandra (Kv. Linblomman) och mycket annat.

Kurser

Vi hade också en snickarkurs på Bröderna Olsson som blev väldigt uppskattad. Till hösten kommer vi tillbaka med en ny kurs som kommer att handla om våtutrymmen eller närmare bestämt kakel och klinker i våtutrymmen. Här kommer vi också ha med oss experter från Pers Branschregler och försäkringsbolagen.

För några år sedan gick jag en kommunikationsprofilkurs… Innan kursen så hade jag i ärlighetens namn lite vetskap om hur jag egentligen var som människa. Efter kursen så förstod jag verkligen vikten av att ha rätt personer på rätt tjänst. För att driva ett företag så måste man ha en blandning av de olika människor. Det finns inget som är rätt eller fel. Man får helt enkelt en annan förståelse för varandra.

För att fortsätta att bygga vårt TEAM så var det självklart för oss att ge samtliga anställda möjlighet att gå kursen. Merparten satte sig i skolbänken i två dagar och har varit mycket uppskattad från samtliga. Vi kommer även under 2016 att erbjuda våra nyanställda denna kurs.

Under året som har gått så har vi fortsatt att köra våra träffar med kollektivet, som vi kallar Vägvisarträff, där vi bl a lyfter vi upp det som vi gör bra och det som vi kan göra bättre. För varje tillfälle så blir alla mer och mer engagerade och det är A & O idag för att nå framgång. När vi i år fick in medarbetarenkäten så såg vi att vi behöver bli bättre på ledarskapet, vilket kommer leda till att vi 2016 bl a kommer lägga fokus på ledarskapet.

Åre

För att utveckla företaget mer när det gäller TEAM-building och ledarskap så var vi ett gäng som drog till Åre och jobbade i tre dagar. Jag känner mig stolt över vilka kreativa människor jag har förmånen att jobba med. Mötet gav flera idéer som vi kommer att genomföra under 2016.

Vad gör vi mer på Hansa Bygg?

 • Vi sprang Wings for Lifes
 • Vi hade fem lag i minitriathlon
 • VI kom på andra plats i kanalsstafetten
 • Vi har startat upp en löparkurs
 • Kontorsråttorna tränar en dag i veckan på Malkars

Vi strävar hela tiden efter att försöka bygga ett bättre samhälle på alla plan och i år fick vi en fråga om vi ville bli Guldsponsor på Team Rynkeby och självklart kunde vi inte tacka nej till detta. Vi vill till varje pris vara med och stötta grabbarna och tjejerna som kommer att cykla ner till Paris i sommar för Barncancerfonden.

Vi har även varit med och hjälpt till med följande:

 • Nytt golv i Kalmar Skatehall
 • IFK Bergas ungdomar och A-lag
 • Kalmar Grand Prix
 • Kanalsimningen 


Kalmar Skatehall

Och med detta så vill jag Önska alla Er en underbar Jul och ett Gott Nytt År!

På återhörande / Mikael