Ett annorlunda besök

Publicerad 2016-01-27

Gråmulen vintervecka med inslag av regn som vanligt i Kalmar så här års. Men det var inte en vanlig vecka för oss på Hansa Bygg…

Onsdag eftermiddag kl 14.00 kom vår statsminister på besök till Kv. Kajalen. Tillsammans med Kalmarhem var vi på plats kl 13.00 för att ställa i ordning gubbarnas matsal. Kalmarhem hade ordnat fika och tagit med sig en film som visade utsikten från plan 3-14.

Helt plötsligt dök det upp tre bilar som kör in på området och ut kom statsministern med en hel stab runt sig och efter kom reportrarna.  Jag har nog aldrig hälsat på så mycket folk på en och samma gång. Vi började med lite fika och sedan berättar Bibbi på Kalmarhem lite om deras resa fram tills idag.

Sedan var det min tur att berätta om Hansa Byggs resa. Vilket egentligen är en enda stor saga — hur vi vuxit från två till idag 86 anställda. Denna resa kan man inte göra själv, utan man måste omge sig med duktig personal och det är något som vi på Hansa Bygg har.

Vi kom in på olika frågeställningar, bl a Hur ska vi kunna bygga billiga bostäder? Jag tror att man helt enkelt måste jobba mer tillsammans i projekten från början, vilket man inte gör idag. Det som behövs är att man sätter sig tillsammans redan i skiss-stadiet för att minimera dyra konstruktionslösningar och materialval.

Efter en timme så drog sällskapet vidare iväg mot Malmö synagoga där statsministern skulle delta i minnesdagen för Förintelsens offer. Ibland kan jag tycka att jag har ett stressigt liv, men det är inte närheten av att vara statsminister!