Kajalen invigs – en höjdpunkt för Kalmar och Hansa Bygg

Publicerad 2017-05-18

Torsdag 18 maj 2017. En mycket speciell dag för oss på Hansa Bygg. För Kalmarhem förstås, men också för hela Kalmar tror jag att jag vågar påstå. För det hör inte till vanligeheterna att ett 15 våningar högt hus invigs i Kalmar. Men idag är det precis vad som sker. Kajalen – Kalmars högsta bostadshus – förklaras officiellt som färdigt.

Om ett företag kunde ha en bucket list (ni vet en sådan där med alla saker man vill hinna med innan man dör) skulle definitivt ”Bygga ett riktigt höghus” stå med på Hansa Byggs. Och i så fall skulle vi ju kunna checka av den punkten just idag.

Utsikt som håller

Det gör mig både stolt och glad. För att jag känner att resultatet har blivit så bra. För det första är det ett riktigt snyggt hus. Jag vill påstå att det är ett av Kalmars absolut finaste. Än viktigare är att det är ett bygge med kvalitet. Det här blir en riktigt bra boendemiljö. Så grattis alla ni som kommer att få Kajalen som ert nya hem. Ni kommer att få det toppen allihop, om ni ursäktar ordvitsen. Och det är inte utan att jag är lite avundsjuk på er som ska bo på våning åtta och uppåt. Där uppifrån är vyerna ut över Kalmar och Kalmarsund helt fantastiska. Jag har upplevt dem själv och jag tror inte att det är möjligt att tröttna på den utsikten.

Utmaningar gör oss bättre

Om vi fortsätter att leka med tanken att företag kan ha bucket lists så har vi ju checkat av ganska många punkter vid det här laget. Vi har byggt en brandstation, i Oskarshamn håller vi på med en vårdcentral, och snart bygger vi både förskola och vårdboende. För varje ny utmaning lär vi oss nya saker. Tillsammans med våra olika samarbetspartners hittar vi nya kreativa lösningar på problem vi inte ställts inför förut. Sammantaget gör det oss till ett bättre och mer komplett byggföretag. Det är därför jag älskar utmaningar. Utmaningar får oss att flytta fram gränserna för det möjliga. Det är utveckling.

Partnerskap med Kalmarhem

Utveckling gillar vi på Hansa Bygg. Vi fortsätter upprepa att vi vill vara med och bygga ett bättre samhälle. Vi gör det för att det är ord som verkligen betyder något för oss. Därför är vi både stolta och glada över att vi just har inlett ett partnerskap med Kalmarhem. Det betyder att vi tillsammans ska utveckla Kalmar genom framtida bostadsprojekt. Det känns både spännande och viktigt.

/Mikael Åhlund