Sommaren rusade förbi…

Publicerad 2015-08-21

Sommaren har rusat förbi med en helsikes fart, trots det dåliga vädret så hoppas jag att ni har haft en bra sommar.
Vi på Hansa Bygg har haft ledigt för att ladda upp batterierna inför våra fina prestigeprojekt som vi knutit till oss, Brandstationen & Kv. Kajalen. Jag är både stolt och glad över min personal som aldrig gav upp trots att det blåste rejält stundtals. Detta visar bara vilken engagemang och kompetens vi sitter inne med. Hur som helst nu är det fullt upp med projektering av Kv. Kajalen.

Innan vi går vidare på våra projekt så måste jag lyfta Kalmar som sommarstad. Se bara vad som har hänt den senaste 5-årsperioden med bl.a. Stadsfesten, Kalmarmilen och hela Ironman-cirkusen. När det gäller Ironman så har jag tävlat ute i Europa en del, men Kalmar slår allt när det gäller publiken och engagemanget. Ni ska bara veta hur mycket ni betyder för oss… 
ETT STORT TACK FÖR STÖDET I LÖRDAGS!

Jag tänkte berätta lite kortfattat för er när vi på byggspråk säger att vi ska projektera, som vi nu ska göra med Kv. Kajalen. Detta är en totalentreprenad vilket innebär att vi har ett funktionsansvar och att vi ska ta fram bygghandlingar. Från början har vi fått en ritning och en kravspecifikation som beställaren har bestämt.

Detta innebär för oss och våra underentreprenörer att vi ska ta fram A-ritningar, Konstruktionsritningar, el-ritningar, ventilationsritningar m.m. som vi synkar med varandra så att beställaren får den funktion som man har beskrivit i sina kravspecifikationer. På ett jobb som Kv. Kajalen kommer detta att ta ca 3-4 månader för att vi ska erhålla bygghandlingar som vi sedan bygger huset av.

Däremot är Brandstationen i full gång. Det är en Generalentreprenad, vilket innebär att beställaren redan tagit fram handlingar på hur vi ska bygga detta. Vi bygger också en ny förskola i Lindsdal och kontorslokaler nere vid ångkvarnen. Idag blev det också klart att vi ska bygga om gamla nöjeslokalen Palace till lägenheter för ensamkommande flyktingbarn. 

Det händer ofta att folk tror att Hansa Bygg bara utför stora jobb men det är helt fel. Vi har en Byggserviceavdelning som utför alla slags jobb. Inget jobb är för litet för oss.

”Tillsammans bygger vi ett bättre samhälle”

På återhörande / Mikael