Tack till alla er som sätter Kalmar på cykelkartan

Publicerad 2017-08-10

Vilken cykelfest det blev. Hansa Bygg Kalmar Grand Prix har verkligen börjat hitta sin form. Jag är stolt över att den här tävlingen bär Hansa Byggs namn. Och jag är stolt över människorna som gör den möjlig. Till alla dem vill jag nu passa på att rikta ett stort tack från djupet av mitt hjärta.

Det har varit en intensiv helg för mig och många av mina kollegor på Hansa Bygg – ett jättetack till dem! Det är mycket som ska funka runt tävlingen och mässområdet, och vi gör såklart allt vi kan för att dra vårt strå till stacken.  Som huvudsponsor har vi ett ansvar, och det tar vi gärna. Driver man ett välmående företag tycker jag att man har en skyldighet att ge något tillbaka till det samhälle man verkar i. Det här är ett sätt för oss att göra det. Och jag är övertygad om att det är ett sätt att göra skillnad. Hansa Bygg Kalmar Grand Prix har inte bara blivit en trevlig fest för Kalmarborna, det har också satt Kalmar på cykelkartan. Och det har blivit ett av många evenemang som gör staden mer attraktiv. Att det också bidrar till ökad handel och fler gästnätter är ju en trevlig bonus.

Magisk stämning i stan

Med några dagars perspektiv måste jag säga att årets upplaga blev en riktig fullträff. Stämningen i stan var rent magisk. Inte minst blev fredagens stadslopp något alldeles extra. Förr om åren har den riktiga spänningen inte riktigt funnits där. Ofta har ett lag varit klar favorit, och det har mest handlat om vilken av det lagets cyklister som skulle få passera mållinjen först. Men i år fanns det så många riktigt vassa lag på startlinjen att ingen kunde känna sig säker på utgången. Väldigt spännande. Och efter inledningsdagen blev resten av helgen precis lika minnesvärd.

Tack till alla er som gjorde skillnad

Så tack alla fantastiska människor som gjorde årets tävling möjlig. Det är många som lagt ned tid och kraft på att få det här att fungera. Hur många timmars hårt arbete som ligger bakom vågar jag inte ens gissa.

Tack till tävlingsledaren Jan Hammarkvist – utan dig hade Hansa Bygg Kalmar Grand Prix inte funnits. Du är värd all respekt.

Tack till Stefan Johnson, som jobbat något kopiöst i start- och målområdet – vilken annan kommuns turistchef kavlar upp ärmarna på det sättet?

Tack till Ulrika Melin Wahlin och resten av gänget på Alarmstreet – ni har gjort ett hästjobb.

Tack till Roberto Vacchi – vilken speaker, och vilken showman. Du vet hur man håller igång en publik.

Och tack till alla funktionärer och andra som på något sätt har bidragit – i stort eller smått – till att göra detta till en helg att minnas. Utan er skulle Kalmar vara lite mindre och lite tråkigare.

Ännu bättre nästa år

Och sist men inte minst, tack publiken! Ni är bäst! Vi ses nästa år igen. Och då ser vi till att inte bara göra om det här, utan att göra Hansa Bygg Kalmar Grand Prix ännu lite bättre, ännu större och ännu mer spännande. Redan i nästa vecka kommer jag att träffa tävlingsledningen för att utvärdera årets lopp och ta sats mot ett fantastiskt Grand Prix 2018.

/Mikael Åhlund