Vår första firmabil…

Publicerad 2015-09-11

Det har hänt mycket sen starten av Hansa Bygg för 17 år sedan. Då var vi två personer och vårt första jobb var att bygga till en sommarstuga nere i Djursvik.

Måndag morgon igen efter en kall fotbollshelg i metropolen Åseda.

Veckan börjar som vanligt med måndagsmöte och gemensam fika kl. 9.00. Då går vi igenom vad som har hänt, vad som är på gång, vilka jobb ska vi titta på etc.

Framåt kl. 11.00 är det dags att förbereda sig för det första spadtaget för Kalmars nya höghus Kajalen som mäter ca 45m över ytan. Det är en stor dag för Hansa Bygg, vi har fått förtroendet att bygga Kalmars första höghus.

Första väggblocken kommer på plats i februari och vi räknar med att hela huset ska vara uppe till semestern 2016. I samband med byggnationen har vi tänkt att köra någon form av aktivitet, som jag återkommer med. 

Det har hänt mycket sen starten av Hansa Bygg för 17 år sedan. Då var vi två personer och vårt första jobb var att bygga till en sommarstuga nere i Djursvik. Firmabilen var en gammal bajsbrun 4-växlad Volvo 245, på rutorna hade vi klistrat fast solfilm så att ingen skulle stjäla våra verktyg. Det var tider det…

Idag är det en hel organisation som driver Hansa Bygg, man kan säga att vi är ett stort byggbolag men med korta beslutsvägar. För att nå dit vi är idag så krävs det vilja, kunnande och ett gediget teamwork.

Det som är viktigt på vår resa är att vi inte bara bygger hus. Vi bygger också upplevelser och förtroende. Vi bygger starka band till våra kunder och vinnande team av marknadens bästa medarbetare.

Nu är det fredag morgon och jag med några polare är på väg mot Rättvik där vi ska ställa upp i ett MTB (mountainbike) lopp som är nytt för i år. Det är Siljan runt, ca 16 mil på skogsvägar och stigar vilket jag har stor respekt för. Det är inte distansen som skrämmer mig utan det är tiden och underlaget. Det är helt enkelt en annan sport om man jämför med vanlig linjecykel.

”Tillsammans bygger vi ett bättre samhälle”

På återhörande / Mikael