Cyklister hjälper
barn med cancer

Team Rynkeby är ett nordiskt projekt som samlar in pengar till barn med cancer – genom att cykla. Projektet är organiserat i lokala grupper som varje år gemensamt cyklar till Paris för att skapa uppmärksamhet för behovet av forskning kring barncancer och samla in pengar till Barncancerfonden. Hansa Bygg stöttar Team Rynkebys Kalmar-grupp med sponsormedel.

I Kalmar har Team Rynkeby ett lag som förnärvarande består av tolv cyklister från Kalmar och närliggande kommuner. Målet är att komma upp i 20 deltagare innan det är dags för nästa års cykling till Paris.

– Vi träffas regelbundet för att träna tillsammans. Under vintertid har vi möjlighet att träna inomhus på Malkars, som är en av våra sponsorer, berättar Michael Karlsson, som är träningsansvarig för Kalmargruppen.

Vad betyder sponsringen för er?

– Den är helt ovärderlig. Utan den stöttningen skulle vi inte kunna göra det här. Och jag vill betona att inga sponsrade medel går till vare sig cyklar, utrustning, hotell eller andra omkostnader vi deltagare har. Sponsorernas pengar går oavkortat till det som är hela syftet med vår verksamhet – att bidra till forskningen kring barncancer.

Varför är det en bra idé att just cykla?

– Kommer det 15-16 gulklädda knäppskallar cyklande på rad tittar folk till lite extra och blir nyfikna. Då blir det lättare att engagera och få folk att bidra.

Hur mycket drar ni in till Barncancerfonden?

– Förra året samlade hela Team Rynkeby in över 26 miljoner. Och Team Kalmar bidrog med 1,2 miljoner – en siffra vi är väldigt stolta över. Det är 40 procent bättre än året innan.

– Det är fantastiskt kul att känna vilket gensvar i får. När vi ordnade en ”Swishfredag” gav det hela 70.000 kronor, säger Michael.

Varför gör du det här?

– Jag var med om en allvarlig olycka för några år sedan. Jag höll på att stryka med och hade en lång och svår rehabilitering. Dessutom har jag människor i min närhet som drabbats av cancer. För mig gick det bra, och det här är väl ett sätt att betala tillbaka och hjälpa andra. Att tacka livet och göra lite skillnad för dem som har det svårt.

Och så får du bra kondition på kuppen?

– Jo, det är svårt att undvika. Cyklingen till Paris består av 5-6 etapper om dryga 20 mil. Och inför det äventyret brukar jag se till att ha 300-400 mil i benen.

Team Rynkeby Kalmar nyckelpersoner

‍Jan Jonsson, Michael Karlson och Magnus Stockhaus framme i Paris efter 2017 års cykling.

Jan Jonsson, lagkapten och sponsoransvarig
Michael Karlsson, träningsansvarig och alltiallo
Magnus Stockhaus, Roadcaptain, ansvarig för planering av rutten till Paris

Hansa Byggs åtagande

Huvudsponsor

Därför sponsrar vi

Cancer är vår stora folksjukdom. Och inte ens barnen är förskonade. Enbart i Sverige insjuknar ett barn och dagen i någon cancersjukdom. Det är svårt att tänka sig något mer angeläget än att hjälpa dem och deras familjer.

Team Rynkeby handlar om tillsammans cykla mot ett så behjärtansvärt ändamål. Klockrent tycker vi på Hansa Bygg.

Du hittar Team Rynkeby Kalmar på: https://www.facebook.com/teamrynkebykalmar

Och Team Rynkebys huvudsida på: http://www.team-rynkeby.se