VÅRA PROJEKT

Vi skapar utrymmen för eftertanke

I

Vi är med och skapar framtidens Kalmar.  Här är ett axplock av våra aktuella och genomförda byggprojekt.

SKÄLBYVIKEN

Skälbyviken ger en unik möjlighet att bo centralt men ändå naturnära i egen villa. Närheten till havet och naturen ger fantastiska möjligheter till ett rikt frilufts– och kulturliv. Fastigheterna i Skälbyviken får ett skyddat läge utan genom-fartstrafik för ett tryggt och säkert boende. Du äger din egen villa på friköpt tomt och en gemensam samfällighetsförening sköter grönytor och gemensamma anläggningar. Produktions-start är planerad till andra kvartalet 2019 och projektet består av två parhus och sex friliggande villor, tre till fem rum och kök.

NY FÖRSKOLA I BERGKVARA

Nu tar vi första spadtaget tillsammans med Torsås Bostads AB för en ny förskola i Bergkvara. Förskolan byggs i en utmanande form med solcellsanläggning. Ytan om 1700 kvm ska innehålla sex avdelningar, tillagningskök och matsal. Utemiljön blir traditionell med angöring för hämtning och lämning av barn. Projektet beräknas vara klart 2020-03-31.

TELEMARKEN 1

Kalmar växer. Fler invånare betyder fler barn. Behovet av ny förskola har därför vuxit fram under de senaste åren. Hansa Bygg AB och Kifab bygger nu tillsammans  förskola och bostäder på fastigheten Telemarken 1, Brofästet, när Linnéuniversitetet lämnar lokalerna. Byggstart är planerad till månadsskiftet mars/april 2019.

Vi skapar utrymmen
för viktiga möten

MONTE CAVALLO

I centrala Kalmar har vi nu börjat bygga bostadsrätter i Bonum Brf Cavallo. Ett projekt som omfattar 29 bostadsrätter där målgruppen är de som fyllt 55 år. Projektet genomförs i samarbete med Riksbyggen.  Brf. Cavallo skall vara klart mars 2020.

KALMAR BRANDSTATION

2015 fick Hansa Bygg uppdraget att bygga Kalmars nya brandstation. Ni som är pålästa vet att företaget krigade en hel del för att ta hem det kontraktet. Så här i efterhand är vi extra stolta över att Hansa Bygg på ett konkret sätt har bidragit till att ge våra hjältar en bättre arbetsmiljö och bra förutsättningar att kunna fortsätta att utföra sitt viktiga arbete.

Vi skapar utrymmen
för lekfullhet

Vi skapar utrymmen
för trygghet

LÄS MER HÄR

Vi skapar utrymmen
för egentid

KALMAR HEM

På uppdrag av Kalmarhem genomför Hansa Bygg just nu stambyte och renovering av 204 badrum i Kvarteret Konvaljen. I samband med arbetet renoveras också kök och värmesystem. Renoveringen beräknas vara klar i slutet av 2019.